Workshopbegeleider

Cybersoek is op zoek naar een:
Workshopbegeleider Cyberschool (flexibel)
Per juli 2023 , deadline 14 juni

Over Cybersoek
Mensen zijn permanent online om te leren, te werken, te ontspannen, te winkelen en anderen te ontmoeten. Toch kan ruim 20% van de bevolking niet mee in deze digitale ratrace. Cybersoek is een platform voor digitale zelfredzaamheid, door ondersteuning en educatie, waar Amsterdammers elkaar kunnen ontmoeten rondom computervragen.
Cybersoek zoekt een workshopdocent die die vorm weet te geven aan onze organisatie strategie. Wekelijks nemen er 650 mensen deel aan programma’s – gericht op het wegnemen van de oorzaken van digitale laaggeletterdheid – in de vorm van een cursus, bijeenkomst of open inloop. Dit aanbod vindt plaats op de hoofdlocatie in Amsterdam Oost en bij samenwerkingspartners in 4 andere stadsdelen. Het divers samengestelde en bevlogen team van Cybersoek bestaat uit 1 directeur, 1 teamleider, 10 medewerkers, 20 freelancers en 55 vrijwilligers. De omvang van de organisatie is in drie jaar tijd verdubbeld.

Over Cyberschool
Cyberschool is een project in opdracht van de gemeente Amsterdam met een vernieuwd lesprogramma. Kinderen (van 10 t/m 18 jaar) uit gezinnen met een minimuminkomen krijgen vanuit armoedevoorzieningen een laptop of tablet. Als voorwaarde om in aanmerking te komen volgen ze een korte workshop bij Cybersoek waarin ze kennis maken met de computer en programma’s als Word, PowerPoint en het gebruik van internet.

Jouw rol
Samen met de projectcoördinator ondersteun je de kinderen die de computerworkshop volgen. Jij ontvangt de kinderen en zorgt dat de spanning die de deelnemers voelen bij binnenkomst als sneeuw voor de zon verdwijnt, tijdens de workshop begeleid en ondersteun je hen en na afloop zwaait je hen na afloop hartelijk uit met de uitnodiging dat ze bij vragen altijd terugkomen. Je werkt in een team en wordt aangestuurd door de projectcoördinator.

Wie wij zoeken
· Je staat graag voor een groep.
· Je bent oprecht betrokken bij iedereen die over de vloer komt.
· Je bent nieuwsgierig, luistert goed en communiceert helder.
· Je houdt tijdens de workshop toezicht op de deelnemers en beantwoordt eventuele vragen.
· Jouw computervaardigheden zijn uitstekend.
· Na de workshop help je met opruimen en afsluiten.
· Jij creëert een klimaat waarin kinderen en hun ouders zich veilig voelen om te leren.
· Je zorgt dat er koffie en thee klaarstaat voor de ouders en in de pauze iets te drinken voor de kinderen.
· Een workshop duurt met op en afbouw 2,5 uur. In piekperiodes organiseren we 20 workshops per week 7 dagen in de week. Jij bent flexibel inzetbaar en kan minimaal twee workshops per week begeleiden door de hele stad.

Cybersoek ondersteunt de Code Diversiteit en Inclusie. Bij onze organisatie staan gelijke kansen centraal en streven we naar diversiteit en inclusie in ons team. Cybersoek wil dat de digitale wereld voor iedereen toegankelijk is. Een inclusieve ruimte voor onze bezoekers en medewerkers. Daarom moedigen wij mensen met een bi- of interculturele achtergrond, mensen met een arbeidsbeperking (en mensen onderdeel van gemarginaliseerde groepen) nadrukkelijk aan om te solliciteren.

Wat heeft Cybersoek te bieden?
Cybersoek is een inclusieve samenleving in het klein. Hier ben je van betekenis. Je ontmoet dagelijks nieuwe mensen, legt waardevolle verbindingen en verkent steeds een onbekende horizon. We hechten waarde aan autonomie en vertrouwen, houden van talent en zijn betrokken naar elkaar.
Daarnaast bieden wij een salaris conform schaal 1 CAO Sociaal Werk.

Hoe kun je solliciteren?
Mail je motivatiebrief en Curriculum Vitae naar Cybersoek onder vermelding van workshopdocent Cyberschool naar [email protected]. Dit kan tot 14 juni 2023. Een week later nemen we contact, zodat we bij een positief bericht een afspraak maken voor het kennismakingsgesprek. Voor vragen over de functie of de sollicitatieprocedure kan je mailen naar projectleider [email protected]. Mocht jij onze nieuwe collega worden, dan vragen we om een Verklaring Omtrent Gedrag bij indiensttreding.

We kijken uit naar je sollicitatie!

Team Cybersoek

Zo blij!

Zo blij!

Ik vond emailen en videobellen altijd best ingewikkeld. Ik ben zo blij dat de behulpzame mensen van Cybersoek mij hebben geholpen het beter te begrijpen.

Amir

Aanmelden voor onze nieuwsbrief?

Klik hier